Zonneboiler

Benieuwd of u uw huis gasloos kunt verwarmen?

Wilt u warm tapwater met lager aardgas verbruik?

Warm water verkregen met de kracht van de zon en dat elke dag: dat is het principe van zonnebuizen. De energie van de zon wordt opgenomen door de zonnebuis en overgedragen aan een vloeistof. Via een warmtewisselaar in een opslagvat komt de warmte van de zon via deze vloeistof terecht in het water. Dit verwarmde water is te gebruiken als tapwater en voor verwarmingsdoeleinden. Uiteraard is in de zomer de opbrengst het grootst.

Met een investering vanaf €2.300,= kunt u een eenvoudig zonneboiler systeem met een 100 liter buffervat laten installeren, hierop krijgt u momenteel €850,= subsidie en gaat u c.a. 300 kubieke meter  oftewel c.a. € 185,- per jaar aan aardgas besparen  de warmte die u uit de zon oogst is perfect te gebruiken als warm tapwater.

In combinatie met een warmtepomp kunt u zo 70-100% besparen op uw gasverbruik.

Onze oplossing voor de directe warmte-omzetting zijn de zonnebuizen. De zonnebuis is een geavanceerde uitvoering van een vacuüm buiscollector. Door het vacuüm ontstaan er niet de verliezen als bij de andere collectoren. Bovendien zijn deze zonnebuizen in elke richting te monteren, daar de absorptieplaat naar de juiste richting te draaien is. De materiaalkeuze is optimaal; een hoogdoorlatende en zeer sterke glassoort; een zeer selectieve coating op de absorptieplaat; uitzettingen vinden gelijkmatig zonder spanningen plaats; een uniek vloeistofdoorvoersysteem als hier naast afgebeeld. De buizen worden in een rek als een paneel geleverd. Een eenvoudige en snelle montage wordt hierdoor in elke richting mogelijk.

Maak een afspraak met uw persoonlijke energieadviseur van energieadvies aan huis

 

Benieuwd wat uw dak aan warmte kan opwekken?

Klik hier