Uw persoonlijke energieadviseur helpt u te besparen op uw aardgasverbruik.

Zoneregeling: de meest energiezuinige verwarmingsmethode!

Wat is zoneregeling?
Zoneregeling is de term die gebruikt wordt wanneer kamers, ook wel zones of ruimtes genoemd, individueel worden verwarmd. Het apart verwarmen van diverse kamers is niet geheel nieuw, maar het grote voordeel van zoneregeling is dat u het binnen één centraal systeem kunt regelen. Dit kan via het centrale bedieningspaneel (wat tevens ook de thermostaat is) of via uw smartphone. Alle nuttige functies zoals o.a. klokprogramma’s instellen, temperatuur bekijken of temperatuur wijzigen kunnen hier ingesteld worden.

Zoneregelingen zijn energiezuiniger dan traditioneel verwarming. U heeft namelijk de keuze om ruimtes afzonderlijk te regelen. Zo kunt u vanaf een centraal punt kiezen om de slaapkamers niet te verwarmen maar bijvoorbeeld de woonkamer wel. Omdat u de keuze heeft om bepaalde ruimtes en niet het complete huis te verwarmen kunt u hier dus veel geld mee besparen. Verspilde energie wordt voornamelijk veroorzaakt door het verwarmen van ruimtes die u niet wilt verwarmen, met een zoneregeling systeem van Kamerthermostaatkopen.nl verhelpt u dit probleem en bespaart u energie en kosten.

Hoe werkt een zoneregeling?
Een zoneregeling bevat meerdere componenten die verbonden worden het centrale bedieningspaneel. Zoneregelingen zijn uitbreidbaar en bieden tal van losse componenten waarmee iedere gewenste verwarmingsmethode is te realiseren. De losse componenten die u kunt verbinden aan een zoneregeling zijn: bedieningspanelen, thermostaatknoppen, RF-module, (ruimte)thermostaten, vloerverwarmingsregelaars, stelmotoren en 2-wegkleppen en nog meer bijbehorende accessoires.
Het apart verwarmen van zones biedt het grote voordeel van zoneregeling dat u het vanuit één centrale bediening kunt regelen. Voorheen was het gebruikelijk om een radiator te gebruiken of met een enkele thermostaat per specifieke ruimte te werken als u een ruimte apart wilde verwarmen. Dit kan aardig prijzig worden en redelijk ingewikkeld qua installatie als u dus meerdere ruimtes apart wilt verwarmen. Naast de energiezuinige voordelen en de besparing in de kosten vergroot zoneregeling ook het gemak.

Is mijn cv-ketel geschikt voor zoneregeling?
In principe is zijn alle cv-ketels geschikt, maar het ligt ook aan het soort verwarming dat u heeft. Zoneregeling is enkel geschikt voor radiatoren en/of vloerverwarming. Heeft u bijvoorbeeld enkel heteluchtverwarming, dan is uw systeem helaas niet geschikt voor zoneregeling. Het is wel belangrijk om te weten of u een aan/uit of modulerend pakket nodig heeft. Aan/uit is altijd geschikt, modulerend is afhankelijk van uw ketel. Lees hier een uitgebreide uitleg over aan/uit of moduleren.

Radiatoren regelen per kamer, hoe doe ik dat?
Dit kan slimme radiatorknoppen, die apart ingesteld kunnen worden en op afstand via een app bediend worden.

Dankzij de slimme radiatorknop kunnen radiatoren in bijvoorbeeld een slaapkamer of andere ruimtes draadloos worden gekoppeld aan het centrale bedieningspaneel van het zoneregelingssysteem. De slimme radiatorknop maakt via de RF-module (radiofrequentie) contact met het bedieningspaneel. Met een slimme radiatorknop is het ook mogelijk om een weekprogramma in te stellen en hij vertelt u de exacte temperatuur in de desbetreffende ruimte op zijn eigen LCD scherm, in de app of op het bedieningspaneel.


‘Het kan en moet nog slimmer, efficiënter en beter betaalbaar’

Mijn ambitie met energieadvies aan huis is om duurzamere woningen te maken voor iedereen, tegen een betaalbare prijs. Daarvoor blijft technische ontwikkeling nodig: het kan en moet nog slimmer, efficiënter en beter betaalbaar. Daar zet ik me graag voor in, samen met mensen uit de praktijk en wetenschap. Met het advies van energieadvies aan huis is dat mogelijk. We gaan een mooie toekomst tegemoet, een duurzame toekomst voor iedereen!

Wilt u ook veel geld besparen op uw energiekosten?

 

 

“Vergelijk appels met appels als het om uw energie gaat!”                energieconsultant

Wilt u besparen op uw energieverbruik en meer comfort in uw woning ?

Ik neem bij u de situatie op om voor een comfortabel verwarmingsadvies.

Super geregeld

Ronald, Nog bedankt voor je bemiddeling met overstappen naar een andere energie leverancier. Het is allemaal snel en soepel verlopen. In 2018 kom ik zeker weer bij je terug voor een nieuw energie advies.

Frits uit Zoetermeer

energieadviesaanhuis.nl
5
2017-03-08T12:33:18+02:00

Frits uit Zoetermeer

Ronald, Nog bedankt voor je bemiddeling met overstappen naar een andere energie leverancier. Het is allemaal snel en soepel verlopen. In 2018 kom ik zeker weer bij je terug voor een nieuw energie advies.

top

wat ben ik blij met de hulp van Ronald.
Geen gladde verkoper, maar een oprecht advies. Kan hierdoor behoorlijk besparen het komende jaar ( en waarschijnlijk langer 🙂 )

Aad vd H

energieadviesaanhuis.nl
4
2017-02-17T17:26:24+02:00

Aad vd H

wat ben ik blij met de hulp van Ronald. Geen gladde verkoper, maar een oprecht advies. Kan hierdoor behoorlijk besparen het komende jaar ( en waarschijnlijk langer 🙂 )
4.5
2
energieadviesaanhuis.nl