Kleine Windmolens

Mini-windmolen om zelf groene stroom op te wekken

Windenergie is een van de schoonste methoden om groene elektriciteit op te wekken. De mini-windmolen bestaat uit een constructie waarop een frame, een windturbine en een generator gemonteerd worden. De windturbine heeft een diameter van circa 195 centimeter en weegt (inclusief frame en generator) circa 210 kilogram. De windturbine kan in verschillende RAL-kleuren worden geleverd.

U kunt zelf – binnen bepaalde marges – de lengte van de constructie (mast) bepalen. Afhankelijk van de locatie behaalt u maximaal een opbrengst van 2.500 tot wel 4.000 kWh per jaar. Hoe hoger de mini-windmolen geplaatst wordt, hoe meer rendement. De energieopbrengst kunt u via de gemonteerde omvormer aflezen.

Stormbestendig

Om de degelijkheid van de mini-windmolen te kunnen garanderen, is deze getest in een simulator met windkracht twaalf. Deze tests heeft de mini-windmolen succesvol doorstaan. Toch wordt ter bescherming van de generator, de mini-windmolen bij windkracht negen automatisch afgeremd en vastgezet. Na enige tijd zal de molen zich weer inschakelen.

De mini-windmolens worden in stedelijke gebieden, op industrieterreinen en in de offshore ingezet.

Korte terugverdientijd

De Urban Windmolen verdient zich sneller terug dan andere windmolens. Door de lage investering (de laagste aanschafprijs op de Nederlandse markt) en de mogelijke subsidie bij aanschaf is de Urban Windmolen erg populair.

Fiscaal voordeel voor bedrijf, vereniging of stichting

Wanneer u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie levert de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA) u gemiddeld 13,5% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening. Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek), maar ook voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 54,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

 

 

        

Wilt u een meer informatie?

Wilt u ook rendement uit wind halen?.

Maak dan een afspraak met mij.

 

Wilt u meer informatie?

pdf over kleine windmolens