Wat is een warmteverliesberekening?

Met een warmteverliesberekening wordt het verwarmingsvermogen bepaald dat nodig is om de binnentemperatuur comfortabel te houden in de koudste maanden van het jaar. Er wordt berekend volgens ISSO-publicaties 51, 53 en 57 (2017). Deze vormen samen de erkende berekenmethode voor het bepalen van de warmtebehoefte in een woning of utiliteitsgebouw. In deze berekening wordt rekening gehouden met ventilatie-, infiltratie-, en transmissieverliezen en opwarmtoeslag.

Deze warmteverliesberekening kan ook gebruikt worden om inzicht te krijgen in slecht geïsoleerde ruimten. Deze kunnen de oorzaak zijn van enorm hoge warmteverliezen, welke vaak redelijk eenvoudig te verhelpen zijn. Dit is niet alleen goed voor uw klimaat, maar ook voor uw portemonnee!

Quick Energiescan warmteverlies berekening om te zien of uw verbruik past bij de woning.

De vermogens berekend in het rapport worden bepaald op basis van geo datasets die ter beschikking gesteld worden door de Nederlandse overheid en de bekende gebouwgegevens.

Het berekende vermogen is een schatting en de berekening wordt met de grootst mogelijke zorg opgesteld op basis van de informatie via de inventarisatielijst die mij ter beschikking wordt gesteld.

Inventarisatie formulier

Aan de hand van de ingevulde gegevens kan ik een warmteverlies berekening maken dan kunt u zien of het verbruik bij uw woning past en een advies geven om uw woning energie zuiniger te maken.

Inventarisatieformulier
Bezig met versturen

Energieadvies aan huis zal persoonlijke gegevens zorgvuldig beschermen en beveiligen.

Ronald Oosterwijk
Biesbos 2
2675 RE Honselersdijk
06-10122512

info@energieadviesaanhuis.nl
kvk nummer: 64958744

BTW-id NL001725663B67