Thermodynamische warmtepomp

Thermodynamische panelen met warmtepomp

De overheid wil het gasverbruik in 2050 naar nul, voor nieuwbouw zelfs in 2020

2-in-1 warmtepomp 3-5KW warmtepomp is in staat om direct warmwater te produceren en energie voor het verwarmings circuit.

De buffertank kan rechtstreeks op het verwarmingssysteem worden aangesloten en de verschillende uitgangen maken integratie met andere energiebronnen mogelijk zoals de C-ion ionisatiepomp, CV ketel of zonneboilerpanelen zonder dat er extra wisselaars nodig zijn.

PV-panelen met thermodynamische panelen

PV-panelen, oftewel zonnepanelen die elektriciteit opwekken, leveren (een deel van) de stroom die u in uw woning verbruikt plus de stroom die de warmtepomp gaat verbruiken. Wij voegen een collector-module achter 2  PV-panelen waarmee we warmte onttrekken. De panelen die energie van de zon, lucht en de omgeving opvangen, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

 

Buffervat voor thermische opslag

Het buffervat van 260 tot 500 liter zorgt ervoor dat de warmte uit de thermische panelen bewaard kan blijven zodat de warmte die overdag geoogst wordt ’s avonds en de volgende ochtend word benut voor verwarming van de woning.

Makkelijk in gebruik

Aansturing – automatisch:

Warmwaterproductie wordt gemaakt door de warmtepomp met electrische back-up

ECO: Warmwaterproductie wordt gemaakt door de warmtepomp

Boost: Zorgt voor extra vermogen voor het versnellen van de opwarmtijd

De Controller bevat een verbindingspoort met de omvormers module, waarmee de warmtepomp kan worden gestart wanneer er een energieoverschot is van de pv panelen.

 

De 260 WH-4KW kan als bivalent aangesloten worden, en kan +70% van de verwarmingsvraag voor zijn rekening nemen en 100% van het warme water.

Ter vergelijk, een woning verbruikte 2.400m3 gas. Nu met een 260WH-4KW is verbruik  900Kwh per jaar extra, en gebruik nog maar 420m3 gas.

Of te wel een besparing van c.a. €1.250,00 per jaar

Welke exacte samenstelling van componenten nodig is hangt sterk samen met het bouwjaar van uw woning. Dat heeft alles te maken met isolatiewaarde die in de loop van de jaren steeds verder verbeterd is. Het bouwjaar van uw woning is een goede indicatie voor de isolatiewaarde. Heeft u een oudere woning die u en u wilt deze na-isoleren? Neem in dat geval even contact op met mij voor isolatieadvies.

Maak nu een  afspraak voor een onafhankelijk, persoonlijk en betrouwbaar advies, gebaseerd op uw situatie!

De kosten* zijn €395,00 voor een inventarisatie + reiskosten hiervoor krijgt u een maatwerk offerte.

Na gunning van de opdracht krijgt u deze kosten weer gecrediteerd.

Direct een afspraak maken? Ik bel u terug.

Selecteer een geldig formulier