PV Panelen

Hoe kiest u de beste zonnepanelen?

De leveranciers van Energie advies aan huis en DEAT Holland hebben een onafhankelijk adviseur en leverancier op het gebied van zonne-energie. Wij leveren op maat; van advies tot aan totaal concept gebruiksklaar geplaatst.                                                    Uiteraard zijn alle producten van A-kwaliteit tegen een scherpe prijs en van deskundig advies voorzien.PV panelen zijn er in vele soorten en maten. In Nederland zijn meer dan 400 merken leverbaar. Uiteraard zijn er volgens de aanbieders alleen maar goede zonnepanelen, maar hoe maakt u een goede keuze uit dit enorme aanbod?

De esthetische kant

Er zijn volledig zwarte panelen, maar ook panelen met een aluminiumkleurige rand. Wat uw voorkeur heeft, is een kwestie van smaak. Zwarte zonnepanelen kosten 4-8% meer dan zonnepanelen met een aluminium rand.

MONO- of POLY-kristallijn?

Polykristallijn zonnepanelen hebben inmiddels nagenoeg dezelfde opbrengst als monokristallijn panelen. Monokristallijn panelen zijn duurder, hebben een iets hoger rendement per oppervlakte en zijn de beste keuze voor het behalen van een maximale rendement bij een beperkte ruimte. Polykristallijn zonnepanelen zijn gunstiger geprijsd en leveren een rendement dat nagenoeg hetzelfde is als van de monokristallijn zonnepanelen. Wanneer er genoeg ruimte aanwezig is, dan is dit de beste keuze. In principe kunt u ervan uitgaan dat in Nederland in de meeste gevallen een polykristallijn zonnepaneel de beste keuze is.

 

Garantie

Alle door ons geselecteerde panelen voldoen minimaal aan de strenge Duitse eisen en zijn dus voorzien van certificeringen van TÜV, IEC, CE en PV cycle. Daarnaast hebben deze panelen minimaal:

  • 10 jaar productgarantie
  • 25 jaar (soms lineaire) vermogensgarantie (minimaal 90% na 10 jaar, minimaal 80% na 25 jaar)
  • Goedkeuring voor sneeuwladingen tot 5.400 Pa volgens IEC 61215

Rendement op de investering

De terugverdientijd voor zonnepanelen ligt anno 2018 op ongeveer 5 tot 8 jaar bij gelijkblijvende elektriciteitsprijs. Dat is veel korter dan enkele jaren geleden en vooral te danken aan de dalende prijzen van zonnepanelen.

Daarnaast kunt u regelmatig profiteren van subsidies van de overheid en van lokale initiatieven. Het rendement op uw investering bedraagt tussen 5% en 7%: veel hoger dan de rentes die de banken vandaag de dag geven!

De totale kosten van zonnepanelen bestaan uit de panelen zelf, de aansluiting op het stroomnet inclusief omvormer en de installatie van de panelen op de locatie. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). De meeste panelen hebben een vermogen van ca. 290 Wp. In Nederland levert 100 Wp circa 70 tot 90 kWh/jaar aan energie op, afhankelijk van de locatie in Nederland, de hoek van het dak, de hoeveelheid schaduw en het type zonnepaneel.

Stroom van de elektriciteitsmaatschappij kost voor de gemiddelde particulier ongeveer 0,21 euro/kWh (anno 2018). Als de elektriciteitsprijs – inclusief energiebelasting en ODE (Opslag Duurzame Energie) – nog verder stijgt, zal de terugverdientijd korter worden. Nieuwere generaties zonnepanelen hebben een hogere opbrengst en als deze voor dezelfde prijs geproduceerd kunnen worden, krijgt u voor dezelfde prijs meer vermogen.

De technische levensduur van zonnepanelen bedraagt, afhankelijk van de kwaliteit, tussen de 30 en 45 jaar.

Garantie

De door Energieadvies aan huis aangeslotern bedrijven leveren altijd zonnepanelen en omvormers van grote en stabiele fabrikanten die hun sporen hebben verdiend. U wilt immers voor een zeer lange periode profijt hebben van uw panelen. Deze keuze voor grote en bekende fabrikanten geeft u extra zekerheid.

De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van uw zonnepanelen ligt bij de importeur en uiteindelijk bij de fabrikant. De kans op storing blijkt in de praktijk erg klein, maar mocht er een probleem ontstaan, dan wordt het probleem snel opgelost.

Ervaren installateur

Energieadvies aan huis monteert de panelen niet zelf. Wij richten ons uitsluitend op de advisering over en de verkoop van duurzame energieproducten. Uiteraard werken wij wel samen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in de montage van zonnepanelen. Zij zijn volledig gecertificeerd en werken volgens de VCA-veiligheidsnormen. Zo weet u zeker dat de monteurs voldoende kennis en ervaring hebben om de installatie op de voorgeschreven wijze te realiseren.

Stimuleringsmaatregelen en subsidie

De overheid heeft een energiedoelstelling: een toename van het aandeel van hernieuwbare energieopwekking naar 14% in 2020 (nu 4%) en een verdere stijging van dit aandeel naar 16% in 2023. Er is dus nog veel werk aan de winkel en daarom zijn er meerdere stimuleringsmaatregelen in het leven geroepen.

Er zijn diverse lokale en regionale subsidiepotjes en u kunt tegen een aantrekkelijk lage rente geld lenen voor de aanschaf van duurzame energieproducten. Deze rente is veelal ook nog aftrekbaar. Voor particulieren geldt het voordeel dat de BTW over de aangeschafte installatie kan worden teruggevraagd.

Voor bedrijven zijn maatregelen als de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheids Investeringsaftrek (KIA) erg interessant. Voor de aanschaf van grote PV-installaties kan SDE+ subsidie worden aangevraagd. Indien u aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u als ondernemer voor deze maatregelen in aanmerking komen.

Maak nu een vrijblijvende afspraak  met energieadvies aan huis voor een onafhankelijk, persoonlijk en betrouwbaar advies, gebaseerd op uw situatie!

vink Eerlijk en onafhankelijk advies
vink Ik vergelijk appels met appels
vink Bespaar tot honderden euro’s per jaar
vink All-in tarieven
vink Gratis overstapservice geheel verzorgd

vink Energiescan en  warmtescan